Gerinctréning

Gerinctréning hétfőn és szerdán 20:00 órától Daróczi Ritával.

 

Az órán előbb az ízületeket, a gerincet mobilizáljuk, majd a tartásunkat, mozgásunkat stabilizáló mély izmokat, vagyis a törzs, váll, has, hát, csípő izmait aktiváljuk, erősítjük. Ezáltal megelőzhető a mozgásszervi problémák kialakulása, illetve ha már vannak panaszok, a torna hatására enyhülnek, rendszeres tornával visszaáll az egyensúly. Ez a terület nagyban befolyásolja, hogy mennyire vagyunk energikusak, így „mellékhatásként” fittséget, életerőt is tapasztalhatunk, valamint javul a belső szervek vérellátása, ezáltal az emésztés is, erősödik a hát és a has…

A merev, feszes, rugalmatlan izomzat akadályozza a szabad mozgást, a fizikai- illetve a szellemi teljesítményt, a keringést, ezáltal az oxigén- és tápanyagellátást…  A stretching (nyújtás) célja a gerinc, az izmok és ízületek rugalmasságának fokozása, a feszültségek, merevségek és a stressz oldása, a stabilizálás, tartásjavítás. A gyakorlás hatására egyensúlyba kerül az idegrendszer, nyugodtabbá, frissebbé, rugalmasabbá válunk, nő az erő- és állóképességünk.

Az órán többségben a jóga gyakorlatait alkalmazzuk, s végül rövid relaxációval zárunk. Ülő/álló foglalkozásúaknak, aktív sportolóknak, testépítőknek, túlterhelt nőknek, férfiaknak, gyerekeknek egyaránt ajánljuk prevenciós és rehabilitációs célból is! A gyakorlatok segítségével az egész test tónusosabbá válik és a túlsúlyra is megoldást nyújt!