Szauna

A szauna és a szaunázás szokása, a közelmúltban, hazánkban is egyre nagyobb mértékben terjed a lakosság körében, az egészséges életmódra való törekvés és a kikapcsolódás jegyében.

A szaunázás élettani hatása
A forró száraz levegő előnye, hogy a baktériumok elpusztulnak, a vírusokkal együtt. A test a forróság hatására egyfajta lázas állapotba kerül. A különlegessége az, hogy az erek kitágulnak, elkezdődik a verejtékezés, azonban ekkor nem csökken a test hőmérséklete. Az így felfokozott vérellátás következtében gyorsulnak az anyagcsere folyamatok, a méreganyagok kiválasztódása, és a kitágult pórusokon át több salakanyag távozik. Fokozódik a mirigyrendszerek működése, és az öngyógyító képesség is nő. Így lappangóbetegségeket hozhat a felszínre, vagy meglévőt gyógyíthat meg.

A hagyományos finn szauna elűzi a stresszt, kitisztítja a gondolatokat, kellemesen ellazítja a testet, de ugyanakkor edzi is azt. Vedd igénybe szolgáltatásunkat és te is érezni fogod, hogy kitisztul a lelked, feltöltődik az elméd.

Wellness részlegünkön minden igényt kielégítő 10 fős finn szauna, 3 zuhanyzó és 10 pihenőágy áll a vendégek rendelkezésére.

SZAUNA NYÁRI NYITVA TARTÁSA: 2016.05.01-2016.10.01-ig 17.00-21.45-ig