Mix Aerobik

Mix Aerobik

A Mix aerobik órák nagyon változatosak, egyik órán Fit-ball, a másikon Step-aerobik vagy Hot-iron van.

Fit-ball

A fit-ball labda rehabilitációs céllal készült a gerinc sérülésének gyógyítására, majd sporteszközként és a mindennapok ülőalkalmatosságaként terjedt el.

A fit-ball labda körülbelül 35-85 cm átmérőjű gumiból készült labda, melynek belsejében levegő van. A labda kiválasztása során vegyük figyelembe a magasságunkat, mert nem mindegy, milyen átmérőjű labdát választunk! A fit-ball labda instabilitása révén egyidejűleg dolgoztatja meg testünk izmait, s közben nem terheli ízületeinket. E tulajdonságának köszönhetően a rehabilitációban is használatos eszköz.

A Fit-ball az erősítés és nyújtás mellett segíthet a helytelen tartás korrigálásában. Mivel a gyakorlatok közben meg kell tartanunk egyensúlyunkat, a hagyományos gyakorlatokhoz képest a megcélzott izomcsoport mellett fokozott munkára kényszerülnek a gerincfeszítő, törzsegyenesítő izmok is. Az óriáslabda illeszkedik a gerinc lumbális szakaszához, ezért segítségével a has- és mély hátizmok teljes működési tartományban fejleszthetők.

Elsősorban a törzs izomzatának erősítésére használható, ám többi izmunk edzésére is alkalmas gyakorlatokat lehet kitalálni hozzá. Ha kíméletesen szeretnél edzeni, kitűnő választás!

Step aerobik

A step aerobik ugyanazokat a nagy izomcsoportokat dolgoztatja meg, mint a hagyományos aerobik, de még fokozottabb zsírégetéssel jár, így fogyókúrázóknak különösen ajánlott. A step aerobik főként a lábikrát, combot, csípőt és a feneket mozgatja, formálja.

Speciálisan, kifejezetten erre a mozgásformára kialakított, lépcsőn végzett aerobik óratípus. Az óra során az oktató koreográfiát épít, tanít minden résztvevő számára megfelelő alternatívát biztosítva. Fejleszti a kondíciót